14 лютого - День усіх закоханих!

ФРАНКОFEST у науковій бібліотеці

2016 рік оголошено роком Івана Франка. 5 жовтня в рамках заходів до Франківського року у читальному залі наукової бібліотеки пройшов літературно-музичний ФРАНКОFEST «Перехресні стежки Івана Франка».

2016 рік ознаменувався в українській літературі двома датами: 27 серпня минуло 160 років від дня народження, а 28 травня – 100 років від дня смерті Івана Франка – видатного українського літератора, громадського діяча, вченого, публіциста. За обсягом знань і багатством словникового запасу письменник був енциклопедією, а за працьовитістю та глибиною мислення його величають титаном думки та праці. Іван Франко був першим європейцем у нашій культурі, бо привів чужомовну Європу у нашу культуру і літературу.

Захід супроводжувався мультимедійною презентацією, стендовою та тематичною виставками «Єднаймося навколо книги», «Франко – поет національної честі».
Активну участь у заході прийняли студенти факультетів АТЕ та ЕЕ, які  читали вірші Івана Франка та талановито заспівали пісні на слова великого українського поета. Приємна атмосфера та львівські смаколики допомагала виступаючим.

Франко писав: «Я ж весь вік свій, весь труд тобі дав
У незламнім завзяттю,-
Підеш ти у мандрівку століть
З мого духу печаттю»   («Мойсей»)
«Мандрівка століть» триває. А Франковий дух став тією благотворною печаттю, що позначила все ліпше в українському єстві.


Коментарі