14 лютого - День усіх закоханих!

ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ДОЛЮ, ЗА ЧЕСТЬ І ВОЛЮ


До Дня захисника України, що з 2014 року відзначається 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, наукова бібліотека підготувала великий перегляд-інсталяцію «За Україну, за її долю, за честь і волю».

На перегляді представлена література по історії козацтва, репродукції портретів великих українських гетьманів, періодичні видання та сучасна художня література, присвячена українським воїнам-захисникам, що сьогодні стоять на сторожі кордонів нашої держави.
Свято 14 жовтня – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в ХV-ХVІІ століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.
Для всіх народів світу козацтво стало найбільшим символом волелюбства, незламності національного духу українців. Козацько-лицарські традиції завжди були і будуть могутньою силою, яка з’єднує весь український народ. Ідеї, цінності козацтва становлять серцевину історичної естафети наступності і спадкоємності поколінь нашого народу, є золотим фондом сучасної національної ідеології державотворення…

Сучасні українські воїни – це ті, хто взялися за зброю, щоб захистити державу. Їх називають воїнами світла, бо вони світлі і воюють за правду. Вони сильні, як ніколи. Вони продовжують боротись, бо ми мусимо перемогти. Сміливі відважні захисники України захищають свою державу, своїх рідних і близьких – нас із вами – вони не втрачають віру у перемогу! Ми віримо у близьку ПЕРЕМОГУ, бо кожна війна закінчується МИРОМ!
Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ.
Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на світі в нас одна.


Коментарі