14 лютого - День усіх закоханих!

Грамотність – запорука успіху



         До Міжнародного дня  грамотності, що відзначається 8 вересня, наукова бібліотека підготувала  виставку-урок «Розмовляй українською», де представлені видання з історії та культури мовлення. Для тих, хто хоче вдосконалити свої знання української мови – розділ виставки з матеріалами освітнього проекту «Мова - ДНК нації».    

  
            У сучасному світі грамотність - це візитна картка людини. Люди, які досконало володіють мовою, мають багатий словниковий запас, вміють писати без помилок, домагаються успіху в будь-якій обраній сфері. Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею.
            Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку, збудити  інтерес і досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності.


            Грамотних людей у світі близько чотирьох мільярдів. Однак грамотність - ще не до кінця досягнута мета. Боротьба з неписьменністю залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.
            Підвищення грамотності - це справа далеко не одного дня. Від вас буде потрібно терпіння і наполегливість у цій благородній справі.


Коментарі