- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Зернобобові: культура з фантастичним потенціалом
Організація
Об’єднаних націй визнала 2016 рік міжнародним роком зернобобових культур. З
цієї нагоди наукова бібліотека презентує тематичну виставку «Культура з
фантастичним потенціалом». На виставці представлені книги: «Зернобобові
культури», «Выращиваем бобовые», «Вирощуйте горох – це вигідно», а також статті
із періодичних виданнь «Farmer», «Пропозиція», «Овочі та фрукти»,
«Овощеводство» про вирощування гороху, квасолі та сої.
Зернобобові є
життєво важливим джерелом амінокислот і рослинного білка, а тому повинні
включатися до складу здорового раціону. Крім іншого, ці культури є незамінним
джерелом одержання рослинного білка для багатьох тварин, їх часто висівають у
багатокомпонентних сумішах з кукурудзою, бобами, суданською травою.
В Україні росте
близько 310 видів зернобобових. Вони мають велике господарське значення. А такі
види зернобобових як горох, квасоля. боби, соя найбільше вирощують в Україні.
Вони вважаються необхідною складовою продуктового кошика будь-якої людини.
Сучасні агрономи
висаджують зернобобові, щоб підвищити родючість землі, так як вони володіють
високими азотфіксуючими властивостями. Це позитивно впливає на навколишнє
середовище і підвищує родючість ґрунтів.
- Отримати посилання
- X
- Електронна пошта
- Інші додатки
Коментарі
Дописати коментар