14 лютого - День усіх закоханих!

Георг  Ом

Німецький фізик, автор основного закону електричного кола                               (закон Ома)


Георг Ом народився в Німеччині 16 березня 1787 року. Сім'я проживала в місті Ерланген. Батько Георга рано овдовів, тому самостійно виховував дітей. Особливу увагу він приділяв освіті хлопця, роблячи наголос на вивчення математики і фізики.
Базову освіту Ом отримав у гімназії, після чого вступив до Ерлангенского університету. Паралельно на старших курсах він почав вчителювати, викладаючи математику в одній зі шкіл Швейцарії. По закінченню університету Ом отримав вчену ступінь доктора філософії і був прийнятий доцентом на кафедру математики.
В цей час були опубліковані перші роботи науковця. Незабаром після цього Ому запропонували працювати в кельнській колегії. Там він активно зайнявся своїми науковими дослідженнями, особливо цікавлячись протіканням електричних струмів.
У 1826 році вийшла монографія Ома «Теоретичне дослідження електричних ланцюгів». У цій роботі він експериментально довів суть електричних властивостей провідників. Потім були роботи Георга, присвячені акустичному закону і молекулярній фізиці.
Все своє життя Ом присвятив науці, так і не обзавівшись сім'єю. Його відкриття були визнані видатними та дозволили людству зробити величезний крок у розвитку. видатний науковець 6 липня 1854 року.


Коментарі