14 лютого - День усіх закоханих!

Енергетична стратегія України

До Дня енергетика наукова бібліотека підготувала тематичну виставку «Енергетична стратегія України», яка демонструється на першому поверсі бібліотеки.
На виставці представлена  Енергетична стратегія України на період до 2030 року  та видання за темами –  енергетика в АПК, альтернативна енергетика.

День енергетика – це професійне свято всіх працівників промисловості, що охоплює вироблення, передачу і збут споживачам електричної та теплової енергії. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна.
Україна завжди посідала значне місце в сфері розвитку та управління паливно-енергетичним сектором. На території країни розроблялися і впроваджувалися новітні досягнення в цій галузі. Ще в 1878 році вперше в Києві встановлена електрична машина і 4 дугових електричних ліхтаря, а в1995 році завершено спорудження найбільшої в Європі Запорізької АЕС потужністю 6 млн. кВт.


Важко переоцінити значення роботи енергетиків, чиєю невпинною працею створюється одне з найнеобхідніших благ – тепло, яке забезпечує комфорт в будинках, школах, лікарнях, офісах.

Коментарі